Retete culinare romanesti si internationale. Carte de bucate online, forum de discutii culinare, sfaturi si diete pentru slabit, restaurante din Romania.
Parteneri:
Evolutia EUR & USD | Piata de Imobiliare | Retete de post |

Top retete








Vinete cu usturoi marinate
Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra pentru 30 de ...

Supa crema de chimen
Se incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de zarzavat, se sareaza si se lasa sa fiarba 10 minute.

Peste pe legume
Se toaca legumele cat de marunt posibil. Se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a colorat, se adauga ardeii. Dupa cca un minut se adauga si rosiile. Se condimenteaza si se fierb impreuna, pana cand ...

Prajitura cu caise si migdale
Se amesteca apoi cu restul de lapte, untul moale, zaharul si faina. Se lasa coca 45 min la dospit apoi se intinde in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se pun deasupra caisele si se coace 45-50 ...

Musaca de post
Se fierbe 1l apa cu putin delicat de legume si cand clocoteste apa se adauga soia granule. Se lasa sa fiarba 15 min. Intre timp se caleste ceapa tocata in putin ulei pana devine transparenta, se adauga ...

Peste marinat
Se curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si apoi se introduc pa rand bucatile de peste care ...

Tocana de mistret tanar
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita. Se desface ...

Ghiveci pentru iarna
Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate ...

Zarzavat pentru ciorbe
Se dau toate ingredientele prin masina, se amesteca cu 1/2 kg sare. Se indeasa bine in borcane. Se pune deasupra putin ulei. Se leaga borcanele cu celofan si se pun in camara.

Foetaj picant
Foetajul se taie patrate mai mari. Se pun pe diagonala bucatile de sunca peste se pun cubulete de rosii apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se presara cascavalul si ceva verdeata (patrunjel). Se impacheteaza ...

Peste pe legume
Se toaca legumele cat de marunt posibil. Se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a colorat, se adauga ardeii. Dupa cca un minut se adauga si rosiile. Se condimenteaza si se fierb impreuna, pana cand ...

Supa crema de chimen
Se incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de zarzavat, se sareaza si se lasa sa fiarba 10 minute.

Tocana de mistret tanar
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita. Se desface ...

Vinete cu usturoi marinate
Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra pentru 30 de ...

Prajitura cu caise si migdale
Se amesteca apoi cu restul de lapte, untul moale, zaharul si faina. Se lasa coca 45 min la dospit apoi se intinde in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se pun deasupra caisele si se coace 45-50 ...

Zarzavat pentru ciorbe
Se dau toate ingredientele prin masina, se amesteca cu 1/2 kg sare. Se indeasa bine in borcane. Se pune deasupra putin ulei. Se leaga borcanele cu celofan si se pun in camara.

Pizza de casa
Aluat: praful de copt se amesteca cu laptele si se toarna peste faina, sare, zahar. Se amesteca toata compozitia iar cand toate ingredientele capata o consistenta mai solida, se adauga uleiul de masline ...


Peste marinat
Se curata pestele de solzi si se portioneaza in bucati potrivite, cat doua laturi de deget si se sareaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si apoi se introduc pa rand bucatile de peste care ...

Castraveti in saramura
Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime ...

Pizza mexicana
Aluat: se amesteca faina alba cu sarea, zaharul, ulei si prafurile de copt care in prealabil au fost dizolvate intr-o cana cu laptele rece.Apoi se adauga treptat faina neagra pana devine o compozitie ...


Supa-crema de rosii de post
Am calit in 2 linguri ulei masline 1ceapa mare si 2 morcovi mai mari razuiti pe partea lata de la razatoare. Dupa cateva minute am pus 300ml apa si 1 conserva de rosii pasate (cred ca 500g), sare, piper ...

Prajitura de post
Se amesteca ingredientele si compozitia rezultata se pune intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit. In loc de nuca macinata, se poate pune si nuca de cocos iar in loc de visine, ...

Ciuperci umplute de post
Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza ciupercile intr-o cratita si se pune in fiecare un praf de sare si o lingurita de ulei. Se acopera ...

Musaca de post
Se fierbe 1l apa cu putin delicat de legume si cand clocoteste apa se adauga soia granule. Se lasa sa fiarba 15 min. Intre timp se caleste ceapa tocata in putin ulei pana devine transparenta, se adauga ...

Ciorba de crenvursti cu iaurt
Se taie crenvurstii in bucati de 1 cm si se fierb cu ? L apa intr-o craticioara acoperita. Separat, se fierbe cu 1 ? L apa, ceapa verde taiata marunt. Se potriveste de sare. Se adauga faina desfacuta cu putina apa rece, crenvurstii fierti si se mai da in clocot 10 minute.

Tocana de mistret tanar
Carnea taiata in bucati se trage in cratita mare cu jumatate din unt, pana cand este frumos rumenita. Cu restul de unt se trag cepele si morcovii taiati felii si se pun peste carnea din cratita. Se desface ...

Ciorba banateana
Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba. Se face separat ...

Ciuperci murate
Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr. Sare la 1 kg. Ciuperci). Se spala apoi usor in apa cu putin otet. Intre ...

Rulada din pulpa de miel cu verdeturi
Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se presara ...

Salata de cartofi cu verdeata
Cartofii fierti si curatati se taie rondele si se amesteca cu ceapa taiata pestisori si doua rosii taiate felii, cu verdeata tocata si sosul de mustar. Se pune amestecul intr-o salatiera si se garniseste ...