Ciorba de cartofi cu rintas, 8-10 cartofi, 1 radacina morcov, 1-2 patrunjei, 1/2 telina, 1-2 foi dafin, 10 boabe piper, 1 ceapa, 1 lingura grasime, 1 lingura faina, Boia de ardei, 3 linguri smintina, 2-3 linguri otet, Patrunjel verde, Sare, Ciorbe, Supe si ciorbe, Bucatarie, Retete culinare, Gastronomie,
Parteneri:
Evolutia EUR & USD | Piata de Imobiliare | Retete de post |
Ciorba de cartofi cu rintas
Vizualizari: 445







Ingrediente
Grad dificultate: redusa
8-10 cartofi, 1 radacina morcov, 1-2 patrunjei, 1/2 telina, 1-2 foi dafin, 10 boabe piper, 1 ceapa, 1 lingura grasime, 1 lingura faina, boia de ardei, 3 linguri smintina, 2-3 linguri otet, patrunjel verde, sare
Mod de preparare
Timp de preparare: 1 ora
Se fierbe in 2 l de apa morcovul, patrunjeii, ? De telina, foile de dafin si piperul. Dupa ce au fiert cca ? Ora, se strecoara zeama in alta oala, punind in ea cartofii curatati, spalati si taiati in mici cuburi; se pune o lingura de sare. Pina fierb cartofii se face un rintas dintr-o lingura de grasime si una de faina. Cind rintasul este rumen se adauga si o ceapa taiata marunt, sa se prajeasca putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei. Se pune rintasul in ciorba amestecind mereu sa nu se faca cocoloase si se adauga patrunjelul verde tocat, se lasa sa mai fiarba 10 minute. Se bate in supiera smintina cu otetul dupa gust si se pune peste ciorba de cartofi, dar tot cite putin, pina e gata toata. Se amesteca bine, se gusta de sare si acru si se serveste.
Recomanda aceasta reteta
Adauga reteta ca favorita:
Informatii utile
Comentarii (0)
Daca ti-a placut reteta, noteaz-o:
Pentru a putea comenta, trebuie sa va logati sau sa va inregistrati!

Arata emoticoanele