Tort marilena cu lichior, 5 albusuri, 250 g unt, 250 g zahar, 2 zahar vanilat, 5 galbenusuri, 250 g faina, Un praf de copt, O doza cu compot de caise (850 ml), 50 ml suc caise, 50 ml lichior, Torturi, Dulciuri, Bucatarie, Retete culinare, Gastronomie,
Parteneri:
Evolutia EUR & USD | Piata de Imobiliare | Retete de post |
Tort marilena cu lichior
Vizualizari: 196







Ingrediente
Grad dificultate: redusa
5 albusuri, 250 g unt, 250 g zahar, 2 zahar vanilat, 5 galbenusuri, 250 g faina, un praf de copt, o doza cu compot de caise (850 ml), 50 ml suc caise, 50 ml lichior
Mod de preparare
Timp de preparare: 1 ora, 15 min
Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile, untul, sucul unei lamai, si putina sare se freaca pana rezulta o masa cremoasa. Se amesteca cu faina, praful de copt si albusele spuma. Se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Caisele se scurg de zeama, se repartizeaza pe deasupra blatului si se coace tortul 60 min. Lichiorul se amesteca cu sucul de caise si se insiropeaza prajitura cu acest amestec. Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se presara cu zahar vanilat amestecat cu zahar pudra.
Recomanda aceasta reteta
Adauga reteta ca favorita:
Informatii utile
Comentarii (0)
Daca ti-a placut reteta, noteaz-o:
Pentru a putea comenta, trebuie sa va logati sau sa va inregistrati!

Arata emoticoanele