Vinete cu usturoi marinate, 5-6 vinete (de preferat lungi si subtiri), Otet diluat si fiert(proportia un pahar cu otet la doua pahare apa), 2 frunze de dafin si citeva boabe de piper, Sare, Ulei pentru prajit, Citiva catei de usturoi, Conserve de iarna, Conserve, Bucatarie, Retete culinare, Gastronomie,
Parteneri:
Evolutia EUR & USD | Piata de Imobiliare | Retete de post |
Vinete cu usturoi marinate
Vizualizari: 12383







Ingrediente
Grad dificultate: medie
5-6 vinete (de preferat lungi si subtiri), otet diluat si fiert(proportia un pahar cu otet la doua pahare apa), 2 frunze de dafin si citeva boabe de piper, sare, ulei pentru prajit, citiva catei de usturoi
Mod de preparare
Timp de preparare: 2 ore
Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra pentru 30 de minute. Se sterg cu un servet curat de bucatarie si se prajesc in ulei. Dupa ce s-au prajit toate feliile de vinete, se ung cu mujdei de usturoi. Se aseaza in borcane una peste alta si se toarna otetul fiert cu condimente si se lasa la racit. Se sterilizeaza 6-8 min. Se mureaza in 10-12 zile si sint grozave la aperitive.
Recomanda aceasta reteta
Adauga reteta ca favorita:
Informatii utile
Comentarii (0)
Daca ti-a placut reteta, noteaz-o:
Pentru a putea comenta, trebuie sa va logati sau sa va inregistrati!

Arata emoticoanele